Consilierii locali din Marghita au votat luni alocarea a 611.870 lei pentru achiziţionarea în regim de urgenţă a unui system REAL-TIME PCR, precum şi a unui analizor de imunologie pentru detectarea anticorpilor specifici SARS-COV-2 din sânge, pentru testarea populaţiei în vederea limitării răspândirii infecţiei cu noul coronavirus - COVID-19. Aparatul va funcţiona la Spitalul Municipal "Dr. Pop Mircea’’.

Informaţia a fost transmisă de reprezentanţii spitalului, printr-un comunicat conform căruia decizia a fost luată într-o şedinţă a celulei de criză a unităţii, la propunerea senatorului Cseke Attila, fost ministru al Sănătăţii.

"Primarul Pocsaly Zoltan a participat la şedinţa celulei de criză a spitalului şi a fost de acord cu proiectul. În data de 23.03.2020 primarul municipiului Marghita a convocat şedinţa de îndată a Consiliului Local pentru rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2020", explică informarea. Astfel, consilierii locali au aprobat, în unanimitate, alocarea sumei de 611.870 lei.

La şedinţa CL au participat şi managerul spitalului, Bradacs Aliz, directorul medical, dr. Sorin Tabacu, şi dr. Györfi Andrei, responsabil cu operaţiuni medicale. Aceștia au explicat că analizorul foloseşte probe din secreţii nazofaringiene, lavaj nazofaringian şi spută, obţinând rezultatul în maximum 24 de ore, și au dat asigurări că spitalul dispune de resursele umane şi de spațiul necesar funcționării lui.