Primăria Oradea a anunţat miercuri că execută, prin Direcția Tehnică, lucrări de modernizare la mai multe străzi din oraş, respectiv Lăcrămioarelor și Caraiman din cartierul Rogerius, precum și Cornițelului și Lalelelor din cartierul Ioșia.

Până de Revelion

Lucrările de modernizare a străzii Lăcrămioarelor, începute luna trecută, pe 9 octombrie, sunt executate de asocierea S.C. Drumuri Bihor SA și S.C. Edildrum Construct SRL, fiind în valoare de 343.363,49 lei (fără TVA), iar durata de realizare este de 2 luni, până la 31 decembrie 2018.

În cadrul modernizării se desfăşoară, potrivit unui comunicat al municipalităţii, lucrări de infrastructură și suprastructură la partea carosabilă, trotuare și accese auto, lucrări de canalizare pluvială, lucrări de semnalizare rutieră și amenajarea spațiilor verzi.  

Până în prezent a fost realizată săpătura la partea carosabilă, îmbunătățirea terenului de fundare cu lianți, așternerea stratului de balast la carosabil, montarea unui tub colector din și cămine de vizitare pentru canalizarea pluvială, acum lucrându-se la montarea bordurilorșicompactarea stratului de balast.

Modernizarea străzii Caraiman, începută la sfârșitul lunii septembrie, este executate deasocierea SC General Standard Antreprenor General SRL și SC Centrul de Proiectare Drum Expert SRL, valoarea contractului fiind de 179.768,52 lei (fără TVA). Şi în acest caz, termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este 31 decembrie 2018. Firmele execută lucrări de infrastructură și suprastructură la partea carosabilă, trotuare și accese auto; lucrări de canalizare pluvială, lucrări de semnalizare rutieră și amenajare spații verzi.

Până acum a fost realizată săpătura la partea carosabilă, îmbunătățirea terenului de fundare cu lianți, așternerea stratului de balast la carosabil, montarea  tubului colector și căminelor de vizitare pentru canalizarea pluvială, iar în prezent se lucrează la montarea bordurilor și la compactarea stratului de balast.

În Rogerius, mai repede

În ce priveşte modernizarea străzilor Cornițelului și Lalelelor, din Rogerius, stadiul lucrărilor este mai avansat, deoarece acestea au început mai devreme, în luna august, termenul pentru finalizare fiind 28 noiembrie.

Pe aceste două străzi, lucrările sunt executate de asocierea SC Drumuri Bihor SA şi SC Drum şi constau în modernizarea reţelei de canalizare pluvială, a infrastructurii şi suprastructurii carosabile, trotuarelor, căilor de acces la proprietăţi, semnalizare rutieră şi amenajare de spaţii verzi.

Potrivit municipalităţii, până acum a fost realizată săpătura la partea carosabilă, trotuare, parcare, drum de acces şi căi de acces la proprietăți; montarea bordurilor la partea carosabilă, trotuare, parcare, drum de acces și căi accese la proprietăți; realizarea stratului de fundare și așternere strat de balast la carosabil și trotuare; montarea gurilor de scurgere pentru canalizarea pluvială si reașezarea căminelor la cotă; așternerea stratului de balast stabilizat la trotuare. În acest moment se lucrează la finalizarea stratului de balast și balast stabilizat pentru carosabil, trotuare, parcare, drum de acces și accese la proprietăți. De asemenea, au loc şi lucrări de amenajare a spațiilor verzi.