O persoană a fost rănită iar trei maşini, între care şi cea a Primăriei oraşului Valea lui Mihai, au fost avariate, vineri, într-un accident rutier provocat de primarul localităţii, Nyakó József, care a intrat într-o intersecţie de pe un drum secundar, fără să se asigure. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa (Dinu), accidentul rutier s-a produs vineri dimineaţa, la intersecţia DN19C cu strada Calea Revoluţiei din Valea lui Mihai, în jurul orei 8, fiind semnalat pe numărul de urgenţă 112, la ora 8.12. 

Accidentul a fost provocat de edilul din Valea lui Mihai, care se afla la volanul unui autoturism Skoda Octavia, proprietatea Primăriei Valea lui Mihai. Primarul, în vârstă de 65 ani, nu a respectat semnificaţia indicatorului rutier "Oprire" şi a pătruns în intersecţie, unde a acroşat un autoturism Dacia, condus pe drumul prioritar de un localnic în vârstă de 71 ani.

În urma impactului, cea de-a doua maşină a fost proiectată într-un Audi, care staţiona în afara părţii carosabile. "În urma accidentului rutier, conducătorul celui de-al doilea autoturism a suferit leziuni uşoare", a mai spus comisarul şef Fărcuţa. 

Contactat de BIHOREANUL, primarul Nyakó József (foto) a declarat că victima a fost mai degrabă speriată decât rănită. "Mergeam la lucru şi, din cauza soarelui, nu am văzut maşina. Eu nu am păţit nimic, nici maşina Primăriei nu e foarte avariată, mai mult celelalte două maşini. Şoferul Daciei nu a fost rănit grav, mai degrabă speriat", a spus edilul. 

Ancheta continuă, cercetările fiind realizate de poliţiştii rutieri din Valea lui Mihai, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita.