Poliţia Bihor a făcut publice, marţi după amiază, primele concluzii în accidentul produs în aceeaşi zi, în jurul orei 13, pe Şoseaua Borşului, pe DN 1, în urma căruia un coleg de-al lor, de 25 de ani, a fost rănit. Din primele cercetări, vina a aparţinut şoferului de TIR care nu s-ar fi asigurat.

"La intersecţia cu strada Uzinelor din municipiul Oradea, un bărbat de 50 de ani, din Serbia, în timp ce conducea un ansamblu format din cap tractor cu semiremorcă, a efectuat un viraj înspre stânga, în interiorul sensului giratoriu, nu s-ar fi asigurat corespunzător şi a acroşat un bărbat de 25 de ani, din Oradea, agent de poliţie rutieră în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor. Agentul de poliţie desfăşura activităţi de dirijare a traficului rutier, în exercitarea atribuţiilor de serviciu", se arată în comunicat.

Poliţia Rutieră continuă cercetările în caz, pentru a lămuri exact împrejurările accidentului.

Poliţistul rănit făcea parte din echipajele rutiere trimise pentru a dirija circulaţia în zonă, dat fiind faptul că pe Şoseaua Borşului o bandă de circulaţie a fost blocată pe kilometri întregi de TIR-urile care aşteptau să iasă din ţară prin vama Borş.

Potrivit dr. Dacian Juca, locţiilor al şefului UPU-SMURD, agentul, în vârstă de 25 de ani, a rămas internat la Spitalul Judeţean, la secţia de ortopedie. "În urma investigaţiilor medicale, s-a stabilit că acesta a suferit o luxaţie de membru inferior", a declarat Juca.