Încep să se lămurească circumstanţele accidentului produs duminică după-amiază pe bulevardul Dimitrie Cantemir, în care au fost implicate trei autovehicule şi un tramvai.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu, evenimentul rutier, anunţat la numărul de urgenţă 112 la ora 15.05, a fost provocat de un şofer de 33 ani din Satu Mare.

Acesta, aflat la volanul unui Audi, circula pe banda 1, înspre cartierul Nufărul, şi a schimbat banda fără să se asigure. Astfel a acroşat un BMW cu număr de Cluj, condus regulamentar de un orădean în vârstă de 31 ani.

În urma impactului, BMW-ul a fost proiectat într-un VW Golf, care circula pe banda 1 şi era condus de un orădean de 65 ani, iar apoi ambele maşini, atât BMW-ul cât şi VW-ul, s-au lovit de un tramvai.

În urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat că şoferul din BMW era băut. "Orădeanul de 31 ani prezenta o concentraţie alcoolică de 0,39 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la Serviciul de Medicină Legală, unde i s-au recoltat probe biologice", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

În urma accidentului, trei persoane au ajuns la spital, dintre care două – o femeie în vârstă de 62 ani şi un copil de 12 ani –, ambii pasageri în VW, au rămas internate, din fericire cu leziuni uşoare.

Vezi mai jos imagini de la locul accidentului! (Video Marc Strugari)