Un bărbat în vârstă de 33 ani din localitatea Tilecuş a fost reţinut pentru 24 ore şi s-a ales cu dosar penal, după ce, sâmbătă, poliţiştii din Tileagd l-au găsit în trafic, la volanul unui tractor agricol neînmatriculat, pe care îl conducea cu o alcoolemie de 2,06 mg/l alcool pur în aerul expirat şi fără a avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Bărbatul a fost oprit pe drumul judeţean 767, în Tileagd, şi a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei ,iar apoi a fost "cazat" peste noapte în Arestul Poliţiei Bihor.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, bărbatul este cercetat acum pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi sub influenţa băuturilor alcoolice. 

Ancheta se desfăşoară sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleşd. 

Bihoreanul din Tilecuş nu este singurul prins de poliţişti cu o alcoolemie atât de mare la volan în acest sfârşit de săptămână. Vineri seară, la ora 22, pe drumul comunal 149, între localităţile bihorene Hodişel şi Olcea, poliţiştii din Tinca au găsit un cetăţean spaniol în vârstă de 36 de ani, din Spania, în timp ce conducea un autoturism având o concentraţie alcoolică de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

De asemenea, duminică seară, pe drumul judeţean 767, un bărbat de 38 de ani, din comuna Dobreşti, a fost prins la volanul maşinii cu o alcoolemie de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat în Ogeşti (comuna Sâmbăta). 

Celor doi şoferi le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi în fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar penal.