Apartenenţa la PSD i-a adus orădeanului Felix Cozma numirea în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, cu rang de secretar de stat. Decizia premierului Viorica Dăncilă, luată formal joi, a fost publicată în Monitorul Oficial de vineri, unde se anunţă şi eliberarea din funcţie a fostului preşedinte, Leonid Moisiu. 

"A fost decizia Guvernului, a doamnei prim-ministru. Este o funcţie politică, nu trebuie să ne ascundem, dar consider că experienţa pe care o am a contat în această numire", a declarat Felix Cozma, vineri, pentru BIHOREANUL, întrebat ce-l recomandă pentru această numire.

Felix Cozma a fost şeful Organizaţiei de Tineret a PRM Bihor, reprezentând acest partid şi în Consiliul Judeţean Bihor până în 2008, când s-a transferat la PSD.

De altfel, Cozma a acceptat să figureze şi pe lista pentru Senat a PSD Bihor în 2016, renunţând, implicit, la funcţia pe care o avea atunci, de şef al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Intervenţii Sociale. Pentru că nu a obţinut postul de senator, aşa cum era previzibil, i s-a promis un post de secretar de stat în Ministerul Muncii, dar a trebuit să se mulţumească cu unul de director.

Ulterior, anul trecut, pentru a nu mai face naveta între Capitală şi Oradea, unde îşi are familia, a renunţat la postul de director din Bucureşti pentru unul similar la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect, din subordinea Consiliului Judeţean. Acum, Cozma îşi va da demisia din această funcţie, după cum a declarat BIHOREANULUI.

În 2016, Cosma a eşuat răsunător la un examen pentru şefia Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate Bihor, obţinând zero puncte la proba scrisă. Deşi la acea vreme n-a explicat decizia de a participa la concurs, s-a vehiculat că de fapt s-a înscris doar pentru a asigura aparenţa că o colegă de partid, Luciana Dorca, colega sa de partid, ar fi avut concurenţă.