Un autoturism marca Range Rover Velar înmatriculat în Italia, în valoare de 70.000 de euro, a fost oprit în punctul de trecere a frontierei prin Borş, după ce poliţiştii de frontieră orădeni au constatat că maşina era căutată în Italia pentru a fi confiscată.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, descoperirea a fost făcută joi dimineaţă, la ora 7, când în Borş s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean român având iniţialele T.A., aflat la volanul autoturismului în cauză.

"La controlul de frontieră, cetăţeanul român a prezentat documentele de identitate şi o xerocopie a unui certificat de înmatriculare care avea însemnele autorităţilor italiene pentru autoturismul în cauză. În urma verificărilor în bazele de date s-a constatat că mijlocul de transport figurează ca "bun căutat pentru confiscare", alertă introdusă de autorităţile din Italia, la data de 08.09.2019", se arată în comunicat.

Şoferul le-a declarat poliţiştilor că a fost rugat de o persoană, a cărei identitate nu ar cunoaşte-o, să aducă maşina în România. De asemenea, el a spus că nu ştia că vehiculul era căutat de autorităţi.

Cert este că autoturismul, în valoare de 70.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul inspectoratului până la finalizarea cercetărilor. "Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire şi conducere pe drumurile publice a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun", arată documentul.