Trei societăţi comerciale din Bihor s-au ales cu amenzi şi peste 25 de metri cubi de material lemnos au fost confiscaţi fizic, respectiv valoric în urma unei acţiuni comune realizate de poliţiştii Compartimentului Delicte Silvice Bihor şi a reprezentanţilor Gărzii Forestiere Oradea. 

Acţiunea s-a derulat în cursul zilei de miercuri şi a avut ca scop verificarea modului în care firmele profilate pe comerţul cu material lemnos respectă prevederile legislaţiei silvice. 

"În cadrul acţiunii au fost controlate depozitele a trei societăţi comerciale, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 9.000 lei", se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor. 

De asemenea, potrivit informării, au fost confiscaţi 26,14 metri cubi de material lemnos în valoare totală de 14.056,7 lei.

Din aceştia, doar 5 metri cubi de lemne au fost confiscaţi fizic, în timp ce 21,14 metri cubi de cherestea au fost confiscaţi valoric.

Asta deoarece poliţiştii au descoperit că o firmă a expediat peste 21 de metri cubi de cherestea fără documente legale.

"În urma controlului efectuat la o societate comercială din Oradea, în urma inventarierii stocurilor scriptice şi faptice, s-a constatat că societatea respectivă a expediat, fără documente de provenienţă, 21,14 metri cubi de cherestea răşinoase", se scrie în comunicat. 

Totodată, administratorul societăţii a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.