Poliţia Bihor a făcut publice, miercuri, rezultatele celor 32 de percheziţii făcute înainte cu o zi în Bihor. În total, peste 120.000 de ţigarete nemarcate corespunzător, în valoare de peste 60.000 lei, au fost descoperite şi confiscate.

Potrivit comunicatului, percheziţiile au fost făcute la domiciliul a 18 bihoreni cu vârste cuprinse între 30 şi 70 de ani, bănuiți de contrabandă.

"În urma cercetărilor efectuate în cauză, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice bihoreni îi bănuiesc pe cei 18 că, în perioada 2018 - prezent, ar fi introdus în ţară, din spaţiul extracomunitar, ar fi transportat şi deţinut ţigarete marcate necorespunzător, pe care le-ar fi comercializat către diverse persoane fizice din judeţul Bihor", arată informarea.

Marţi, poliţiştii au luat la verificat atât domiciliile cât şi imobilele în care exista suspiciunea că aceştia şi-ar fi desfăşurat activitate infracţională. Acolo au descoperit 121.600 de ţigarete marcate necorespunzător, de diferite mărci, în valoare totală de aproximativ 60.000 lei, agende şi diferite înscrisuri care atestă comercializarea de ţigarete, precum şi telefoane care ar fi fost folosite în activitatea infracţională.

"Întreaga cantitate de ţigarete nemarcate corespunzător a fost indisponibilizată în vederea cercetărilor. Prejudiciul total cauzat astfel bugetului consolidat al statului a fost estimat, până în prezent, la peste 200.000 lei", mai scrie comunicatul.

Acţiunea a fost una de amploare, fiind angrenaţi peste 80 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului pentru Acţiuni Speciale, Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Ancheta continuă, pentru "documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celor în cauză şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat bugetului de stat".