Un bărbat în vârstă de 39 de ani din municipiul Giurgiu, căutat de autoritățile din Austria, a fost reţinut, duminică seară, după un control de rutină în trafic al poliţiştilor rutieri.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, bărbatul a fost oprit în jurul orei 21 de polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Oradea, care patrulau pe DN1, pe raza localităţii Borş.

„În urma verificărilor, s-a constatat că autoritățile austriece au emis pe numele persoanei un mandat european de arestare, pentru tăinuire și constituirea unui grup infracțional organizat, comise pe teritoriul Austriei”, se arată în comunicat.

Polițiștii Compartimentului Urmăriri - Serviciul de Investigații Criminale l-au prezentat pe giurgiuvean unui procuror din cadrul Curţii de Apel Oradea, care a emis pe numele său o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Bărbatul a fost încarcerat, iar luni va fi prezentat la Curtea de Apel Oradea cu propunere de arestare provizorie, în vederea extrădării.