Românii care se repatriază din ţări europene prin Ungaria intră în ţară şi pe la punctul de frontieră Borş, după ce iniţial culoarul aprobat de autorităţile maghiare le permitea intrarea doar prin punctul de frontieră Nădlac II (judeţul Arad). 

Chiar şi aşa, numărul persoanelor care intră în ţară pe culoarul care duce în Borş este mult mai mic decât al celor care trec graniţa pe la Nădlac II. Acest fapt se vede din numărul total al persoanelor care au intrat în țară în 24 de ore, de duminică dimineaţă până luni dimineaţă. 

Potrivit comisarului-şef Laura Bondar, purtător de cuvânt a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, 8.000 de persoane cu 3.000 de mijloace de transport au intrat în ţară în cele 24 de ore, faţă de 1.500 de persoane cu 1.000 de mijloace de transport care au intrat pe teritoriul României pe la PTF Borş.

Între aceste persoane se numără şi şoferii de TIR care transportă marfă şi, într-o proporţie mai mică, persoanele care se repatriază din ţări europene, spun sursele BIHOREANULUI

Conform procedurii, cei care intră în ţară sunt verificaţi de echipe de medici lângă graniţă, completează declaraţiile şi intră în carantină sau izolare la domiciliu, în funcţie de zona din care vin. Cei din alte judeţe sunt trimişi la domiciliu, sub escorta Poliţiei.

"Poliţiştii bihoreni acţionează pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgenţă, prin (…) fluidizarea traficului şi însoţirea autovehiculelor care tranzitează judeţul Bihor cu persoane care revin din afara graniţelor", a transmis, luni, dr. Dorel Ţîrţ, comunicatorul oficial pe tema COVID-19 în judeţul Bihor.