Un octogenar din Salonta a ajuns joi la spital, după ce a încercat să stingă de unul singur incendiul care a cuprins acoperişul unui adăpost de păsări din gospodăria sa, situată pe strada Războieni.

În timp ce bărbatul s-a ales cu arsuri de gradul I la mâna stângă şi la nivelul feţei, focul a fost lichidat de pompieri, care au reuşit să salveze şi zburătoarele. Un echipaj SMURD a transportat victima la Spitalul Judeţean din Oradea.

"În urma evenimentului, generat cel mai probabil de utilizarea focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, a ars acoperişul adăpostului, pe o suprafaţă de aproximativ 30 de metri pătraţi", se arată într-un comunicat transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Tot joi, militarii bihoreni au intervenit pentru stingerea unui incendiu la o clădire dezafectată de pe strada Tilecuşului din Tileagd, care s-a soldat cu arderea unei suprafeţe de aproximativ 50 de metri pătraţi din acoperişul construcţiei, şi la acoperişul unei case de pe strada Ogorului din Aleşd, care a ars pe o suprafaţă de 40 mp.