O orădeancă în vârstă de 39 ani pe care fostul iubit a închis-o în apartament şi a încercat s-o "gazeze", a fost salvată, joi seară, printr-o intervenţie comună a poliţiştilor şi reprezentanţilor ISU "Crişana". Aceştia au intrat în locuinţă, l-au imobilizat pe agresor şi au scos-o pe femeie, care a fost preluată apoi de medici şi transportată la spital.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, cazul a fost semnalat prin numărul de urgenţă 112. Apelul a fost dat de vecinii femeii, care i-au auzit strigătele de ajutor şi au simţit un miros puternic de gaz din apartamentul ei.

"La faţa locului s-au deplasat cu operativitate poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, care, alături de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al Judeţului Bihor, au pătruns în locuinţa respectivă procedând la deblocarea uşii, pentru înlăturarea stării de pericol iminent", se arată în informare. 

În apartament se afla un bărbat de 52 de ani, din Oradea, care a fost imobilizat şi condus la sediul Poliţiei Oradea în vederea cercetărilor. Totodată, în locuinţă poliţiştii au găsit-o şi pe victimă, o femeie de 39 de ani, care a fost preluată de Ambulanţă şi transportată la spital, fiind internată la secţia de Neurochirurgie, cu multiple traumatisme la nivelul capului, membrelor şi corpului, starea ei fiind stabilă. 

Cum în apartament a fost constatată o puternică concentraţie de gaz metan, echipele mixte de poliţişti şi pompieri sosite la faţa locului i-au evacuat pe locatarii de pe respectivul palier, au oprit şi scos din imobil butelia cu gaz pe care orădeanul o deschisese ca să-şi ucidă iubita.

Ancheta în cauză a fost preluată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, bărbatul fiind reţinut pentru 24 de ore. 

"S-a deschis un dosar penal pentru tentativă de omor şi ameninţare. Ca stare de fapt s-a reţinut că, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul a lovit-o pe victimă cu un ciocan şi cu o bâtă, după care a deschis butelia de gaz", a declarat BIHOREANULUI prim procurorul adjunct al Parchetului Bihor, Maria Cotrău.

UPDATE. Agresorul femeii se numeşte Ion Dumbrăvescu şi a fost prezentat, vineri, la Tribunalul Bihor, unde judecătorul de drepturi şi libertăţi a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, dispunând arestarea preventivă a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile. Măsura poate fi contestată, încă, la Curtea de Apel Oradea.