Şeful interimar al DNA, Călin Nistor, a dispus efectuarea unui control la Serviciul Teritorial Oradea şi a sesizat Inspecţia Judiciară, solicitând să se verifice posibile abateri disciplinare săvârșite de procurorii orădeni.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Biroul de Informare şi Relaţii Publice al DNA, controlul dispus la Oradea vizează dosarele „despre care se face vorbire în înregistrările apărute în spațiul public”.

„Precizăm că, după finalizarea acestei activități, se vor dispune măsuri în funcție de rezultatele cuprinse în raportul de control ce se va întocmi cu această ocazie”, se arată în informare.

Totodată, conducerea DNA a sesizat şi Inspecția Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii pentru a verifica eventualele abateri disciplinare comise de procurorii orădeni.

Cum se știe, Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a deschis şi un dosar penal având ca obiect conţinutul înregistrării din interiorul DNA Oradea, în urma denunţului unui ONG, procurorii dispunând începerea urmăririi penale in rem în această cauză. Miercuri, procurorii orădeni care au participat la discuţie au fost audiaţi, la Parchetul General.

Citiți pe aceeași temă și articolele:

Declaraţii după audieri: Fostul şef al DNA Oradea, Ciprian Man, şi-a cerut scuze judecătorilor oneşti

Procurorul Cristian Ardelean, despre înregistrările din sediul DNA Oradea, după audieri: „Era o discuţie la o cafea” (VIDEO)