Garda Forestieră Oradea are o nouă conducere. Maria Antal (foto), inspectorul şef care a fost menţinut în funcţie ani la rând prin prelungirea din pix a delegării ei, deşi picase concursul anume organizat, a fost demisă.

Anunţul a fost făcut marţi de Prefectura Bihor. "Vă informăm că prin Ordinul Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor nr. 26 din 09 ianuarie 2020, începând cu data de 13 ianuarie 2020 au fost delegate atribuţiile ce revin potrivit legii funcţiei publice de conducere de inspector-şef al Gărzii Forestiere Oradea, domnului Remus Florin Moţiu, pentru o perioadă de maximum 6 luni", se arată în comunicatul Prefecturii.

Remus Moţiu, Garda ForestierăPână acum, Moţiu (foto) era consilier în cadrul Compartimentului control al aplicării regimului silvic şi al trasabilităţii materialelor lemnoase din cadrul Gărzii Forestiere Oradea.

Prefectura nu oferă alte detalii despre noul inspector şef, precum studiile absolvite ori vechimea în muncă.

Potrivit declaraţiei sale de avere, Moţiu este domiciliat în comuna bihoreană Roşia şi deţine, împreună cu soţia sa, o casă de 247 mp în Oşorhei. De asemenea, el are o maşină Mercedes din 2006, iar la două bănci are datorii în cuantum 102.000 lei. Moţiu este şi unic asociat şi administrator la firma de transport Remy&Ali SRL.

Şefă mediocră

Maria Antal a fost numită la şefia Gărzii Forestiere Oradea în 2015, după ce anterior condusese Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Satu Mare. În 2017, BIHOREANUL a arătat că femeia nu-şi merită funcţia, pentru că picase cu brio primul concurs anume organizat, obţinând abia 40 de puncte din totalul de 100.

Totuşi, Antal a fost numită în continuare la conducerea Gărzii, prin delegări semnate de Ministerul Mediului, care nu a mai organizat niciun concurs. Situaţie jenantă care s-a încheiat abia acum, în 2020...