Sunt tensiuni inclusiv în ALDE Bihor, unde membrii se poziţionează diferit în taberele aflate în conflict. În vreme ce preşedintele ALDE Bihor, Ciprian Blejan, îi condamnă pe colegii care au acceptat să fie nominalizaţi ca propuneri de miniştri de premierul Viorica Dăncilă, salutând excluderea celor care deviază de la linia partidului, preşedintele ALDE Oradea, Dorin Corcheş, a anunţat, joi, că îşi doreşte un congres, care să arate "în ce direcţie vrem să mergem", fiindcă "ALDE a pornit în 2016 pe un drum şi trebuie mers până la capăt".

"În acest congres trebuie discutat care e viitorul partidului nostru, în ce direcţie vrem să mergem. Ne-am trezit în situaţii greu de înţeles. Fără candidat la alegerile prezidenţiale, într-o alianţă cu Victor Ponta... Cum explicăm că mergem să o susţinem pe Alina Gorghiu, lider PNL care ne înjură de doi ani jumate?... ALDE a pornit în 2016 pe un drum şi trebuie mers până la capăt. Orice ameninţări de excluedere trebuie să fie discutate în interiorul partidului", a spus Dorin Corcheş, într-un interviu la Digi24.

Orădeanul şi-a nuanţat, astfel, un comunicat transmis, joi, presei centrale, în care lansează o serie de întrebări neplăcute pentru Tăriceanu.

"Care este motivul retragerii ALDE de la guvernare?", a întrebat şeful ALDE Oradea, care contestă şi alte decizii ale liderului de partid: "Care este motivul alianţei cu Victor Ponta? În baza cărui mandat au avut loc aceste discuţii aflate de membrii ALDE de pe Facebook? Cum s-a ajuns ca ALDE să susţină un candidat independent la alegerile prezidenţiale care nu doreşte să se afişeze cu liderii ALDE?".

"Soluţia nu este să dăm afară tot partidul din partid, până rămân doar membrii care sunt de acord cu tot ce afirmă conducerea", a mai spus şeful filialei orădene, care reclamă şi încălcarea Statutului partidului.

Deşi liderul ALDE Bihor, Ciprian Blejan, declarase că printre cei care vor demisiona din funcţii ca efect al retragerii de la guvernare se numără şi Dorin Corcheş, vicepreşedinte al Administraţiei Fondului de Mediu, subordonată Ministerului Mediului, acesta nu mai dă semne că ar vrea să părăsească postul.

De altfel, chiar ministrul Mediului, Graţiela Leocadia Gavrilescu, care şi-a dat iniţial demisia din funcţie, s-a răzgândit şi este azi nominalizată de premier ca propunere pentru ocuparea portofoliului.

Poziţia lui Corcheş vine în opoziţie cu cea exprimată, tot joi, de preşedintele ALDE Bihor. Ciprian Blejan i-a condamnat pe colegii de partid care au acceptat să fie nominalizaţi ca propuneri de miniştri de premierul Viorica Dăncilă, numindu-i „blatişti”, „dilentanţi” şi „fripturişti”, şi salută decizia Biroului Politic Central de a-i exclude pe cei care deviază de la linia partidului.