Salubri, firma de salubritate a Consiliului Local Aleşd, riscă o nouă sancţiune din partea Gărzii de Mediu Bihor, după ce săptămâna trecută a primit două amenzi, de câte 100.000 lei fiecare, pentru că a "înfiinţat" două gropi de gunoaie ilegale. În timpul controlului finalizat lunea trecută, operatorul de salubritate a primit termen de o săptămână, ca să cureţe cele două depozite clandestine.

Comisarii de mediu au mers să verifice, luni, dacă Salubri şi-a îndeplinit obligaţia. Deocamdată, ei au inspectat doar groapa de gunoi de la Ţeţchea, acolo unde gunoaiele au fost nu doar aruncate într-un lac al unei foste balastiere, ci şi acoperite cu pământ. "Am mers cu un utilaj anume, pentru decopertare. Am constatat că au rămas deşeuri", a declarat şeful Gărzii de Mediu Bihor, Mihai Togor, pentru BIHOREANUL.

Astfel, firma Salubri a primit un nou termen, până pe 20 septembrie, ca să cureţe terenul. "Am scris în nota de constatare că n-a fost realizată măsura impusă şi se va aplica legislaţia în termenul legal. După ce adunăm toate datele, vom aplica sancţiuni", a precizat Togor. Altfel spus, Salubri ar putea încasa noi amenzi.

De asemenea, Primăria Ţeţchea a primit sarcină de la Garda de Mediu să supravegheze zilnic modul în care locul este curăţat.

Marţi, comisarii de mediu vor merge în inspecţie şi pe drumul dintre Aleşd şi Şinteu, la zona de belvedere din preajma kilometrului 13, unde Salubri a făcut o groapă de gunoi şi mai mare. "De asemenea, vom merge cu un utilaj pentru săpat, astfel încât să verificăm dacă au rămas sau nu gunoaie", a precizat Togor.

Întrucât acest loc se află pe teritoriul ariei protejate Muntele Şes, administraţia acestui sit a primit sarcina să supravegheze lucrările de igienizare.

Citeşte pe această temă şi articolul: Gunoaie de oameni: Firma de salubritate a Primăriei Aleşd a aruncat 200 tone de deşeuri în mijlocul naturii (FOTO/VIDEO)