Şirul reclamaţiilor pe care le fac de câţiva ani orădenii, şoferi şi pietoni deopotrivă, cu privire la neîntreţinerea şoselei de centură, ar putea fi încheiat din această vară.

În condiţiile în care la Secţia Drumuri Naţionale Bihor şi la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj Napoca au fost înregistrate numeroase sesizări privind mai ales lipsa completă ori precaritatea iluminatului public al şoselei de centură, în special în zona din dreptul Cartierului Tineretului, BIHOREANUL l-a contactat joi pe şeful SDN Bihor, Silviu Petriţa, care a declarat că în urmă cu o zi a predat amplasamentul unei firme care a câştigat licitaţia pentru lucrările de mentenanţă a şoselei.

"Ieri am fost pe centură cu reprezentantul unei firme din Bucureşti care a câştigat licitaţia organizată de DRDP Cluj pentru mentenanţa şoselei de centură şi i-am predat amplasamentul. Sperăm că de săptămâna viitoare se va apuca de lucru", a spus Petriţa.

Conform acestuia, firma din Bucureşti va asigura mentenanţa şoselei de centură a Oradiei în următorii doi ani, prin contract urmând să repare şi să completeze sistemul de iluminat public acolo unde lipseşte, pe tronsoane de pe Podul Ovid Densuşianu, din dreptul fostului CET II şi din dreptul Cartierului Tineretului, dar şi să facă lucrări de reparaţii pe carosabil acolo unde se impune, inclusiv lucrări de curăţire a carosabilului de materiale căzute din vehicule grele, cum ar fi nisip, pietriş etc.