Traian Bodea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean din partea ALDE, nu are nicio şansă să candideze în numele propriului partid la şefia instituţiei, deşi şi-a enunţat această intenţie prin intermediul BIHOREANULUI luna trecută, când s-a plâns, totodată, că cei doi parteneri din coaliţia judeţeană, vicele Ioan Mang (PSD) şi preşedintele Pasztor Sandor (UDMR), îi ignoră propunerile pe care le-a făcut spre a fi însuşite ca obiective ale administraţiei judeţene.

Aceasta este concluzia expusă de şeful de partid al lui Bodea, Ciprian Blejan, care a preluat de la el funcţia de preşedinte al ALDE Bihor, într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o vineri.

Blejan a spus că Bodea "a făcut afirmaţii referitoare la organizarea şi funcţionarea Consiliului Judeţean fără să prezinte în prealabil problemele pe care le-a sesizat şi Biroului Politic Teritorial, pentru a putea fi discutate în coaliţie, dacă chiar există aceste probleme", taxând astfel faptul că vicele CJ Bihor a "deconspirat" deficienţele din instituţie în presă, în loc să le prezinte propriilor colegi de partid.

De asemenea, referitor la candidatura pentru preşedenţia CJ pe care actualul vicepreşedinte a anunţat-o tot prin intermediul presei, eventual în numele nu doar al ALDE Bihor, ci al coaliţiei judeţene pe care acest partid o are cu PSD şi UDMR, Blejan a spus că  "noi nu am avut încă discuţii pe acest subiect", aflând despre această intenţie "din presă, întrucât nu ne-a comunicat-o".

"Eu mă bucur că există un interes şi chiar îmi doresc să fie mai multe persoane care îşi doresc această funcţie, dar trebuie precizat că există o procedură internă prin care va fi desemnat candidatul, în urma unei analize. Iar dacă va fi un candidat comun al Coaliţiei, acest lucru se va discuta cu partenerii noştri şi, bineînţeles, va fi girat de Biroul politic central", a spus Blejan.

Tot el a sugerat, însă, că o asemenea ipoteză este fantezistă, de vreme ce Bodea nu are "trecere" nici măcar în propriul partid, acuzând că în zona de judeţ de care acesta a răspuns la alegerile europene din 26 mai rezultatul ALDE a fost foarte slab.

"Dacă e să analizăm activitatea şi dorinţa de implicare a domnului Bodea, pot să vă dau un exemplu concret din rezultatele de la alegerile europarlamentare, zona coordonată de dânsul înregistrând un procent de 0,5%. Este zona din Colegiul în care dânsul a candidat pentru Senat (n.r. – în 2016) şi pe care o cunoştea, acesta fiind, de fapt, şi motivul pentru care a fost arondat în acea zonă", a spus Blejan, referindu-se la zona de nord a judeţului, cu populaţie preponderent maghiară.

Într-o parte a acelei zone, coordonată de alţi doi colegi din partid, Ioan Mintaş şi primarul din Boianu Mare, Ioan Bandula, rezultatul a fost de 4,5%, a adăugat şeful interimar al ALDE Bihor.