Acuzat de fostul director al Aeroportului din Oradea, Gheorghe Pasc, că a sabotat dezvoltarea acestuia şi "demascat" de un membru USR Bihor, Flavius Bunoiu, că în timp ce ignoră sau complică problemele de acasă îşi permite extravaganţa de a fi participat la un safari în Africa de Sud, unde s-a dat drept "Pásztor Sándor from Hungary" pe site-ul organizatorilor,  preşedintele Consiliului Judeţean a dat explicaţii pe această temă, la solicitarea BIHOREANULUI.

Într-o conferinţă de presă desfăşurată vineri, Pásztor a susţinut că prezentarea sa ca fiind "din Ungaria" se datorează faptului că anul trecut, când a fost în Africa de Sud, a călătorit cu paşaport eliberat la Budapesta, deoarece, la fel ca mulţi alţi cetăţeni români, are şi cetăţenie maghiară, iar dacă ar fi folosit paşaportul românesc ar fi avut nevoie de viză, deci ar fi fost obligat s-o obţină de la Ambasada din Bucureşti a statului sud-african.

"Sunt la fel ca aproximativ alţi 1 milion de cetăţeni din România (n.r. – cu dublă cetăţenie). Africa de Sud este o ţară care cere viză pentru paşaport românesc. Ah, că în secunda aia te asimilează cu Ungaria (n.r. - cei care au organizat safari-ul), pentru că pe paşaport scrie Hungary, şi nu te asimilează ca fiind maghiar din România… Asta e marea "conspiraţie". De aici să se lege că eu sunt din Hajdu Bihar, asta e altă problemă", a spus Pásztor.

Pe de altă parte, de menţionat că la aceeaşi partidă de safari - despre care şeful CJ Bihor a susţinut că a fost singura la care a participat în Africa de Sud, unde a petrecut 7 zile de concediu cu familia - site-ul organizatorului prezintă şi "trofeele" doborâte de alţi vânători, între care şi etnici maghiari din Slovacia. Aceştia, însă, sunt prezentaţi ca atare, adică "from Slovakia", în condiţiile în care şi cetăţenii slovaci au nevoie de viză pentru a călători în îndepărtata ţară de pe continentul negru.

Citeşte pe această temă articolul: Cum se recomandă şeful CJ Bihor: „Pásztor Sándor from Hungary”. Şi „de ce nu are timp de Aeroport”: se răsfaţă în Africa la vânătoare de antilope!