Poliţia Bihor a început o anchetă pentru a stabili împrejurările în care o adolescentă în vârstă de 16 ani din Oradea, elevă la Liceul de Artă, şi-a pierdut viaţa duminica trecută, în propria casă. Ea ar fi fost găsită în camera sa, chiar de mama ei, căzută şi cu o rană la nivelul capului.

Cazul a ajuns în atenția ziarului la sesizarea unor cititori și a stârnit vâlvă după ce în liceu s-a auzit că fata şi-ar fi pus capăt zilelor, din cauză că ar fi fost victima bullyingului în şcoală, pe seama unor probleme de sănătate pe care le avea.

Încercând să elucideze aceste aspecte, echipaje de poliţişti au mers, zilele trecute, la şcoală, pentru a sta de vorbă cu profesorii şi cu colegii tinerei.

Rămâne de văzut ce va scoate la iveală ancheta demarată de poliţişti în acest caz. "Există o cauză care are ca obiect moarte suspectă însă, cel puţin deocamdată, nu se pot oferi alte informaţii", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, prim-procurora adjunctă Maria Cotrău. 

Sursele BIHOREANULUI spun că, în urma autopisiei, a reieşit că adolescenta ar fi murit în urma unui anevrism cerebral provocat de ingerarea unor substanţe toxice. Rana de la nivelul capului a fost cauzată, se pare, de căzătură. 

Părinţii nu par să accepte ideea sinuciderii, anunţurile mortuare publicate lăsând să se înţeleagă că ar fi fost vorba de un acccident. 

Cert e că eleva era îndrăgită de mulţi dintre colegii ei, care o plâng şi i-au amenajat pe bancă un altar cu lumânări aprinse şi trandafiri (foto).

Date fiind particularitățile acestui caz, BIHOREANUL a ales să nu facă publică identitatea tinerei.