N-a fost în stare să îşi ia permisul de conducere, dar a vrut să iasă din ţară conducând un Audi. O tânără bihoreancă în vârstă de 30 de ani s-a ales cu dosar penal, după ce a fost prinsă în vama Borş cu permis de conducere fals, ucrainean.

Potrivit unui comunicat transmis marţi dimineaţă de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, tânăra a fost prinsă în cursul după amiezii de luni, în jurul orei 17.30.

Nicoleta K., în vârstă de 30 de ani, conducea un Audi înmatriculat în România, iar poliţiştii de frontieră i-au cerut să prezinte, pe lângă documentele de identitate, şi permisul de conducere.

"Aceasta a prezentat un permis de conducere ce purta însemnele autorităţilor din Ucraina. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals, motiv pentru care femeia a fost dusă la sediul instituţiei pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate, colegii noştri au constatat că persoana în cauză nu are permis de conducere românesc şi nici ucrainean", se arată în comunicatul ITPF.

Tânăra le-a declarat poliţiştilor că şi-a cumpărat permisul de la un român şi că a plătit pentru el 1.500 de euro.

"În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere. La finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun", mai scrie comunicatul.