Concluziile poliţiştilor din Cluj în urma cercetărilor la locul accidentului de sâmbătă dimineaţă din Floreşti, în care trei maşini, din care una cu număr de Bihor, s-au izbit, arată că evenimentul a fost provocat de şoferul bihorean din BMW, care nu are permis de conducere.

În esenţă, şoferul, care rula dinspre Oradea spre Cluj, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum în curbă, intrând pe contrasens, unde a izbit un Volkswagen Caddy, iar mai apoi BMW-ul a fost proiectat într-un Fiat Punto, care circula spre Oradea. Nu este exclus ca pierderea controlului să fi fost facilitată şi de faptul că BMW-ul tânărului ar fi avut tracţiune pe spate.

Accidentul s-a produs în jurul orei 7.40. "Un băiat de 20 de ani din comuna Bratca, fără permis de conducere, pe fondul vitezei neadaptate la condiţiile meteo - rutiere, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar din sens opus de un bărbat în vârstă de 44 de ani din Cluj Napoca, care circula pe relaţia Cluj Napoca - Floreşti. Apoi, din impactul dintre cele două, autoturismul condus de primul șofer a fost proiectat într-un alt autoturism, care circula pe banda 1, tot pe sensul de mers Cluj - Oradea, şi acesta condus de un bărbat de 44 ani din Cluj Napoca", a explicat BIHOREANULUI agent şef principal Traian Morar, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj.

Potrivit acestuia, cei trei şoferi se aflau singuri în maşină şi cu toţii au ajuns la spital, pentru îngrijiri. 

Cel mai grav rănit este şoferul din VW, care a fost inconştient şi a avut nevoie de intervenţii chirurgicale.

Testul cu aparatul etilotest a arătat că şoferul din BMW nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Polițiștii continuă ancheta în caz.

(Video: Ziar de Cluj)