Un orădean anchetat pentru furt calificat a fost arestat preventiv, fiind acuzat că a spart mai multe TIR-uri din Oradea, din care a furat diferite scule, inclusiv două rampe de urcare de pe un trailer parcat pe strada Ogorului. Paguba provocată de Marius Aron depăşeşte 22.000 lei. 

Din cercetările efectuate de poliţiştii Biroului Furturi din Autovehicule din cadrul Poliţiei Oradea, orădeanul în vârstă de 37 ani a comis faptele în perioada 9 decembrie 2019 - 20 ianuarie a.c.

În noaptea de 9 spre 10 decembrie anul trecut, de pildă, Aron ar fi forţat portiera unei autoutilitare parcate pe strada Clujului, din care ar fi sustras diverse scule, cauzând un prejudiciu estimat la 10.000 de lei.

"Ulterior, în perioada 18 - 20 ianuarie a.c., ar fi sustras un aparat de sudură dintr-o autoutilitară şi două rampe de urcare trailer, de pe o semiremorcă trailer, în timp ce ambele se aflau parcate pe strada Ogorului din Oradea, cauzând un prejudiciu estimat la 12.000 de lei", se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor.

Poliţiştii orădeni au recuperat aproximativ 85% din prejudiciul cauzat.

Prins luni, Aron a fost reţinut pentru 24 de ore, iar marţi a fost prezentat la Parchetul Oradea şi apoi judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Oradea, care a dispus arestarea bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările în caz sunt continuate de poliţiştii Biroului Furturi din Autovehicule din cadrul Poliţiei Oradea, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.