Magistraţii din Bihor nu vor ieşi, luni, în faţa Palatului de Justiţie, asemeni colegilor din judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, care au anunţat că vor protesta în faţa instanţelor în semn de opoziţie faţă de modificările propuse la Codul penal şi de procedură penală, aflate în discuţia Parlamentului.

"Deocamdată, nu se protestează. Nu s-a pus în discuţie această problemă şi, deci, nici nu s-a luat o decizie finală în acest sens", a declarat, luni dimineață, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Oradea, judecătoarea Claudia Rus.

Protestul din judeţele vecine a fost anunţat, luni, de judecătorul Cristi Danileţ, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, şi se va desfăşura între orele 12.00 şi 13.00, când judecătorii secţiilor penale şi procurorii vor ieşi în faţa instanţelor, îmbrăcaţi în robe.

"Ei vor protesta împotriva modificărilor aduse la legile justiţiei şi a codurilor penal şi de procedură penală. Sperăm că la fel vor proceda şi magistraţii din celelalte judeţe ale ţării", a declarat Danileţ pentru Hotnews.ro.

UPDATE: 

Şi totuşi, au ieşit în stradă. 23 de procurori de la aproape toate parchetele din judeţul Bihor, inclusiv DNA, DIICOT, dar și judecători au ieşit, luni seară, în faţa clădirii parchetelor din Oradea, în semn de protest faţă de modificarea legilor justiţiei, impuse de coaliţia de guvernământ. Citiți detalii AICI!