Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor le aminteşte angajatorilor că pot primi un stimulent financiar lunar, în valoare de 250 lei, dacă angajează elevi sau studenţi în timpul vacanţei de vară. Pentru a beneficia de acest avantaj, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu AJOFM Bihor în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor.

Conform Legii nr. 72/2007 privind stimularea încadrării în muncă a elevilor şi studenţilor, stimulentul financiar se poate acorda pe o perioadă de maxim 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă. Diferenţa dintre stimulentul lunar acordat şi salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii.

Pot primi acest stimulent angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi în baza unui contract de munca pe perioada determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, încheiat în condiţiile legii cu normă întreagă sau cu timp parţial, sau în baza unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanţei.

"În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă", se arată într-un comunicat transmis de AJOFM Bihor.

Cei 250 de lei nu se plătesc direct firmei, ci se deduc din contribuţia de asigurări pentru şomaj datorată de angajator, pe care acesta este obligat, conform legii să o vireze lunar în contul bugetului asigurărilor pentru şomaj.

Nu pot beneficia de stimulentul  financiar angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi anterior datei de începere a vacanţei ori care au beneficiat, pentru elevii şi studenţii respectivi, de stimulentul financiar prevăzut în lege pentru o perioadă de 60 de zile lucrătoare în cursul anului calendaristic.

Angajatorii interesaţi se pot adresa pentru informaţii suplimentare la sediul AJOFM Bihor din Oradea, Str. Transilvaniei nr. 14, la numărul de telefon 0259.436.821 sau de pe site-ul instituţiei, www.bihor.anofm.ro.