Direcţia de Sănătate Publică Bihor a transmis, miercuri, că, în 24 de ore, poliţiştii bihoreni au ieşit în 2.564 de misiuni de verificare la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare. 

De asemenea, potrivit celor mai recente date, valabile pe 1 aprilie, la ora 8.30, în centrele de carantină din Bihor se află 274 de persoane. În informare, DSP nu precizează dacă printre acestea se numără şi persoane care trebuiau să stea în autoizolare, dar n-au fost găsite acasă. 

În timp ce în continuare nu comunică – respectând o decizie luată la nivel naţional – câţi suspecţi şi câţi bolnavi de coronavirus sunt în Bihor, DSP a specificat, în comunicatul de miercuri, că două persoane din judeţ s-au vindecat de acest virus. 

În ceea ce priveşte activităţile structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, pe lângă verificările persoanelor la domiciliu, de marţi, de la ora 8, până miercuri, la ora 8, poliţiştii bihoreni au dat 14 amenzi în valoare de 40.750 lei "pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel naţional pe timpul stării de urgenţă".

În acelaşi interval de timp, echipajele de poliţie au însoţit 30 de convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului spre zonele de carantinare / autoizolare. În aceste misiuni au fost implicate 397 de cadre ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) şi ale Poliţiei Locale.

Totodată, jandarmii bihoreni au însoţit 9 convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului spre zonele de carantinare / autoizolare şi au asigurat măsuri de pază şi protecţie la nivelul a 2 centre de carantină active în judeţul Bihor. În aceste misiuni au fost implicate 83 de cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor.

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana (ISU) au efectuat o misiune de transport ale persoanelor care au intrat în ţară către centrele de carantină de la nivelul judeţului, respectiv către limita de judeţ, de unde au fost preluate de către echipaje din judeţele respective. De asemenea, angajaţii ISU Crişana au desfăşurat misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în PTF Borş. "Reamintim că ISU Crişana asigură suportul operaţional şi fluxul informaţional la nivelul Centrului Judeţean de Comandă şi Coordonare a Intervenţiei (CJCCI), precum şi transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate. În aceste misiuni au fost implicate 21 de cadre ISU Crişana", a subliniat dr. Dorel Ţîrţ, purtătorul de cuvânt al DSP.

Prin comunicatul de miercuri, prefectul judeţului, Dumitru Ţiplea, a făcut încă o dată un apel către bihoreni să respecte recomandările specialiştilor privind normele de igienă şi distanţare socială, precum şi prevederile ordonanţelor militare. "Reducerea la miminum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ţine sub control răspândirea epidemiei", a transmis acesta.