Activitatea din Spitalul Municipal Oradea, rezervat exclusiv cazurilor Covid-19, a început să se intensifice. Laboratorul unităţii, unde funcţionează aparatul PCR pentru diagnosticare, a făcut miercuri aproape 100 de noi testări, în trei ture, rezultatele indicând încă 5 cazuri confirmate pozitiv, care ridică numărul total la 32. Pe de altă parte, personalul UPU testat s-a dovedit sănătos.

"Colegii care lucrează în laborator pe aparatul PCR au făcut miercuri încă 98 de teste, în trei ture. În prima tură au fost prelucrate 20 de probe şi rezultatele au arătat 7 cazuri pozitive", au declarat BIHOREANULUI surse medicale.

Potrivit acestora, cele 20 de probe procesate în prima tranşă sunt de la suspecţi şi pacienţi deja confirmaţi internaţi în Spitalul Municipal, precum şi de la persoane aflate în carantină/autoizolare. După prima tură de teste au ieşit 7 rezultate pozitive, din care două sunt reconfirmări pentru pacienţi infectaţi, iar 5 sunt pentru suspecţi din spital şi pentru persoane din carantină/autoizolare diagnosticate acum ca pozitive.

În a doua tură au fost prelucrate 38 de probe, provenind de la angajaţi ai UPU din cadrul Spitalului Judeţean, toate rezultatele fiind negative.

În a treia tură de testări de miercuri au fost analizate 40 de probe, din care două pentru pacienţi internaţi în Spitalul Municipal şi 4 pentru cadre medicale, toate rezultatele fiind negative.

"În prezent, avem 32 de pacienţi cu coronavirus la Spitalul Municipal. La etajul VI avem 20 pacienţi confirmaţi, la Pneumologie opt pacienţi, iar la ATI sunt patru pacienţi", au precizat sursele BIHOREANULUI. Acestea nu au dat detalii privind starea bolnavilor îngrijiţi la Terapie Intensivă.

La etajul III al spitalului, unde sunt pacienţii suspecţi şi încă netestaţi, numărul acestora este de 22 persoane.

Până în prezent, două dintre persoanele cu coronavirus internate la Oradea au fost declarate vindecate şi externate.