Au fost confirmate două cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus în Bihor, în urma testelor prelucrate, sâmbătă, în a doua parte a zilei, în laboratorul Spitalului Municipal din Oradea, unitate în care sunt internaţi bolnavii, au arătat sursele BIHOREANULUI.

Noile cazuri nu apar, însă, în raportarea oficială făcută publică, duminică, la ora 13 de Grupul de comunicare strategică, unde numărul total al confirmărilor în Bihor stagnează la 46.

O posibilă explicaţie este aceea că noile cazuri nu au intrat deocamdată în evidenţa Institutului Naţional de Sănătate Publică, entitate care mai apoi transmite situaţia Grupului de comunicare strategică, format la nivelul Guvernului.

Cu cele două cazuri noi, numărul total al bolnavilor confirmaţi în Bihor se ridică la 48.

Dintre aceştia, 5 au fost declarat vindecaţi, potrivit unei informări transmise duminică dimineaţa de Direcţia de Sănătate Publică.

La nivel naţional, până duminică, 5 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 3.864 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre persoanele confirmate, 374 au fost declarate vindecate şi externate.

Totodată, până acum, 148 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş şi Mehedinţi, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 251 de noi cazuri de îmbolnăvire, mult mai puţine decât zilele trecute.

La ATI sunt internaţi 141 de pacienţi.