Numărul total al pacienţilor confirmaţi cu coronavirus şi internaţi la Spitalul Municipal din Oradea a crescut sâmbătă dimineaţă la 44 de persoane după ce ultimele serii de teste efectuate vineri au indicat două cazuri pozitive noi, au informat, pentru BIHOREANUL, surse medico-sanitare.

Potrivit acestora, cei 44 de pacienţi sunt îngrijiţi la secţiile Infecţioase I, Pneumologie şi ATI din cadrul Spitalului Municipal, în timp ce alte 29 persoane cu statut de suspecţi, pentru care nu a fost confirmată încă existenţa coronavirusului, se află la secţia Infecţioase II.

Cele două noi cazuri Covid au fost depistate după ce vineri, pentru prima oară de când Spitalul Municipal are propriul analizor PCR, la Oradea au fost procesate mai mult de 100 de probe într-o singură zi. În total, în cursul zilei de vineri au fost analizate aici 114 probe pentru judeţul Bihor, în trei tranşe de câte 38 probe.

În prima serie, trei rezultate au fost pozitive, dintre care unul pentru o persoană care era deja internată în spital ca suspectă, la etajul III, pe secţia Infecţioase II, iar două pentru aşa-numiţi contacţi cu cazuri confirmate. Alte 35 rezultate din această primă tură de analize au fost negative.

În a doua tranşă, două rezultate au fost pozitive, fiind retestări pentru pacienţi deja confirmaţi de pe secţia Infecţioase I. Din această a doua tură de analize, alte 32 de rezultate au ieşit negative, iar 4 au fost neconcludente, urmând ca testarea să fie repetată.

În a treia serie au fost verificate probele a 38 cadre medico-sanitare (37 personal UPU-SMURD şi un angajat al Serviciului de Ambulanţă Judeţean), toate cu rezultat negativ.

„Faptul că de trei săptămâni nu avem niciun cadru infectat arată că măsurile luate în plan local au fost corecte”, spun sursele BIHOREANULUI, referindu-se la dotarea cu echipamente de protecţie, la separarea spitalelor Municipal ca unitate anti-Covid şi Judeţean non-Covid, precum şi la respectarea regulilor de intervenţie de către medici, asistente, infirmiere şi ambulanţieri.

Până în prezent, în judeţul Bihor au fost înregistrate şi două cazuri de vindecare şi externare a unor pacienţi.

Pe de altă parte, sâmbătă dimineaţă, DSP Bihor a anunţat şi numărul persoanelor aflate în carantină în cele trei hoteluri din apropierea Oradiei - 570, precum şi cel al persoanelor în autoizolare la domiciliu - 2.565.