Un bărbat de 41 de ani din Curtuişeni a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie dus în faţa procurorilor, cu propunere de arestare preventivă, după ce, joi dimineaţă, a atacat două femei pe strada Olimpiadei Oradea, în plină stradă.

Atacurile au fost date în cursul zilei de joi, pe aceeaşi stradă, unul la 6 dimineaţa, când individul şi-a agresat victima dându-i un pumn în cap, iar celălalt la ora 10. Tâlharul a fost prins imediat după ce a comis cea de-a doua faptă, cu ajutorul unor cetăţeni, care au fugit după el şi l-au ţinut până la sosirea poliţiştilor.

"În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii orădeni îl bănuiesc pe acesta că, în jurul orei 10.00, în timp ce o femeie de 48 de ani, din municipiul Oradea, se deplasa pe strada Olimpiadei din Oradea, ar fi deposedat-o de o poşetă care conţinea 8 lei, un ceas şi alte lucruri personale, pe care i-a smuls-o din mână, iar apoi a fugit. Bărbatul a fost prins de doi martori, care au fugit după el până pe strada Magnoliei, în apropierea locului faptei şi l-au imobilizat până la sosirea poliţiei. Pe această cale, Poliţia Bihoreană le mulţumeşte celor doi cetăţeni, pentru spiritul civic de care au dat dovadă", arată un comunicat transmis vineri de comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Prejudiciul provocat, 73 de lei, a fost recuperat integral de poliţişti.

În cazul tâlhăriei de joi dimineaţă, poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei îl bănuiesc pe agresor că, tot prin violență, a deposedat o femeie de 43 de ani, din comuna Cauaceu, de o poşetă pe care o avea asupra sa şi care conţinea un portmoneu cu 120 de lei, un card bancar şi alte bunuri.

"În urma agresiunii, bihoreanca de 43 de ani a suferit leziuni care necesită pentru vindecare două zile de îngrijiri medicale şi un prejudiciu material estimat la 250 de lei, recuperat parţial de poliţiştii orădeni de la cel în cauză", mai arată comunicatul.

Poliţiştii l-au reţinut pe agresor pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de vineri să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, urmând ca procurorul să se adreseze Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie calificată şi tâlhărie.

"Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a bihoreanului", conchide informarea Poliției Bihor.