Doi tineri din localitatea bihoreană Gurbediu au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile după ce, joia trecută, şi-au tâlhărit un consătean de maşină. 

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, incidentul a fost anunţat pe numărul de urgenţă 112 joi seara, la ora 21.14, chiar de victimă, un bărbat în vârstă de 33 ani din Gurbediu. Acesta îi luase cu maşina personală pe cei doi tineri în vârstă de 18 ani, din Salonta, pentru a-i duce acasă, după ce tot el îi adusese, mai devreme, ca să-şi viziteze o rudă în spital. 

În Tulca, însă, pasagerii săi au devenit agresivi. L-au forţat să oprească, iar apoi l-au smuls de la volan, ameninţându-l că-l vor ucide dacă nu se supune ori dacă va suna la Poliţie. 

Apoi, unul dintre tineri s-a urcat la volanul maşinii şi a condus-o pe drumul județean 795, din localitatea Tulca până în Gurbediu, unde au abandonat-o și au fugit. 

Cei doi tâlhari, Augustin şi Ioan Fechete, au fost prinşi la scurt timp după apelul victimei de polițiștii Secţiei nr. 8 de Poliţie Rurală Tinca. Autoturismul sustras a fost recuperat de polițiști și restituit proprietarului.

"În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că tânărul bănuit că ar fi condus autoturismul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea, în urma testării sale cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat", se arată în informarea poliţiştilor.

Vineri, tâlharii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar apoi prezentaţi instanţei de judecată care a emis pe numele lor mandate de arestare pentru câte 30 de zile.

Augustin Fechete este acuzat de tâlhărie calificată, furt în scop de folosinţă, conducere fără permis, conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, ameninţare, influenţarea declaraţiilor, în timp ce Ioan Fechete este inculpat pentru tâlharie calificată, amenințare și influențarea declarațiilor.

Ancheta în caz este continuată sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta.