Urmărit naţional, un bihorean de 27 de ani a fost „săltat” de poliţiştii din Alba după ce Judecătoria Salonta a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă, dar el s-a făcut nevăzut. Hoţul, Ioan Păscăruş, este acelaşi care, lăsat în repetate rânduri, în arest la domiciliu, a încălcat condiţiile, fugind... la furat.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Alba, tânărul în vârstă de 27 de ani, din comuna Batăr, a fost identificat de poliţiştii de investigaţii criminale din Blaj pe o stradă din oraş. "Acesta este posesorul unui mandat de arestare preventivă emis la data de 16 noiembrie 2019, de Judecătoria Salonta, pentru fapte de furt calificat. Tânărul a fost predat unei escorte din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor", arată comunicatul IPJ Alba.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, tânărul, Ioan Păscăruş, este protagonistul mai multor dosare penale pentru furt. Într-unul dintre acestea, în luna septembrie, el a fost prins că a intrat în trei rânduri în acelaşi magazin Penny Market din Salonta, de unde a furat peste 100 de pachete de cafea, detergent şi băuturi alcoolice. Plasat de mai multe ori în arest la domiciliu, individul a fugit de fiecare dată, pentru a comite noi infracţiuni.

De altfel, numai săptămâna trecută, pe numele său au fost făcute 3 cereri de arestare, la Judecătoria Salonta, iar în procesul în care este judecat pentru că a furat din Penny, instanţa a şi dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu arestul preventiv, pe 14 noiembrie.

Mandatul de arestare a fost, însă, în lipsă, tânărul fugind de acasă.