Adolescentul de 15 ani din Oşorhei care a lovit cu maşina, joi noaptea, un poliţist rutier a fost reţinut pentru 24 de ore, sub acuzaţiile de furt în scop de folosinţă, conducerea fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi ultraj, cea din urmă infracţiune fiind reţinută sub forma tentativei de omor, motiv pentru care ancheta va fi continuată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

Anunţul a fost făcut, vineri după-amiaza, de prim-procurorul adjunct al Parchetului Bihor, Maria Cotrău, care a explicat că, deşi făptaşul este minor, acesta poate răspunde penal.

„Suspectul are 15 ani, iar minorii cu vârsta cuprinsă între 14 şi 16 ani pot răspunde penal sub dovada existenţei discernământului. În acest caz, minorul a fost supus unei expertize de specialitate, iar rezultatul a indicat că poate răspunde penal”, a spus Cotrău.

După cum se ştie, în noaptea de joi spre vineri, adolescentul în vârstă de 15 ani, alături de alţi doi prieteni, unul de 15 şi altul de 12 ani, toţi din comuna Oşorhei, au furat o maşină şi, pe centura Oradiei, au izbit din plin un poliţist de 30 de ani aflat în misiune, care a ajuns spital în stare gravă, cu multiple traumatisme, şi a fost supus deja unei intervenţii chirurgicale.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, băiatul care s-a aflat la volan băuse. 

Cercetările, pornite iniţial de poliţişti, au fost preluate în cursul dimineţii de vineri în ancheta proprie a unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, adolescentul fiind învinuit pentru infracţiunile de furt în scop de folosinţă, conducere fără permis şi ultraj, dar acum sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, fiind vorba de tentativă de omor.