După 2 ani de dezbateri, Judecătoria Oradea a pronunţat, joi, sentinţa în cazul maistrului Grigore Sidor (foto) de la Termoficare Oradea, decedat în martie 2014, la doar 51 de ani, în urma unui accident de muncă produs în noaptea de 23 spre 24 ianuarie 2014 la unul dintre punctele de lucru din bulevardul Magheru.

Cazul a ajuns în faţa instanţei în urma unei anchete a procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, care au inculpat compania, dar şi pe şeful Serviciului Distribuţie din societate, inginerul Nicolae Bologean, pentru ucidere din culpă, respectiv neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

În urma procesului şi după cinci săptămâni de deliberări, Judecătoria Oradea a dispus condamnarea lui Nicolae Bologean la 2 ani şi 2 luni de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni, timp în care bărbatul va fi obligat să frecventeze un curs sau program de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate şi să presteze muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Oradea sau în cadrul Primăriei Vadu Crişului.

Condamnată a fost şi compania Termoficare Oradea, la o amendă penală de 50.000 lei, sumă pe care este obligată să o achite în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii.

Instanţa a admis, în parte, şi pretenţiile civile ale familiei victimei, obligând compania şi pe Bologean la daune materiale de 6.298,57 lei şi daune morale de 85.000 euro.

Sentinţa nu este definitivă, atât inculpaţii cât şi procurorii având posibilitatea să o atace, cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare.

După cum BIHOREANUL a mai scris, maistrul Grigore Sidor a decedat în martie 2014, la 51 de ani, în urma unui accident de muncă petrecut în noaptea de 23 spre 24 ianuarie, la o avarie pe Bulevardul Magheru.

Potrivit martorilor, Sidor s-a urcat pe buldoexcavator pentru a-i da indicaţii operatorului, după care, la coborâre, s-a prăbuşit în şanţul săpat pentru înlocuirea conductei. După toate probabilităţile, bărbatul nu a văzut groapa din cauza aburilor degajaţi de reţeaua spartă. În cădere, el s-a lovit la cap de conductă, după care s-a prăbuşit în balta de apă fierbinte de unde a fost scos de colegi în stare de inconştienţă.