Accident grav, duminică după amiază, pe DN 1, în judeţul Bihor, în zona Piatra Craiului. Traficul este blocat, la ora transmiterii acestei ştiri, după ce un motociclist a fost lovit de o maşină.

"Apelul prin numărul de urgenţe 112 a intrat la ora 13.59. Accidentul rutier s-a produs pe DN 1, fiind implicate un autoturism şi o motocicletă. Coducătorul motocicletei a fost rănit şi se intervine cu elicopterul SMURD pentru salvarea acestuia. În acest moment traficul este blocat pentru a permite elicopterului să aterizeze pe carosabil", a declarat BIHOREANULUI comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Din câte se pare, evenimentul s-a produs după ce motociclistul a pierdut controlul şi a intrat pe contrasens, însă circumstanţele exacte nu au fost, deocamdată, stabilite cu certitudine.

Poliţiştii rutieri sunt la faţa locului pentru cercetări şi pentru a stabili cu exactitate cauza accidentului.

"Rugăm conducătorii auto participanţi la trafic să respecte indicaţiile poliţiştilor ritieri din teren", a mai precizat Fărcuţa.

UPDATE, ora 15.15: Trafic reluat

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei, traficul în zona accidentului rutier a fost deblocat în jurul orei 15.10 şi a revenit la normal.

UPDATE, ora 16.40: Şoferul e de vină

În urma cercetărilor la faţa locului, poliţiştii au stabilit că vina pentru producerea accidentului o poartă şoferul unui autoturism VW Sharan care a intrat în depăşire acroşând motocicleta Honda condusă de un tânăr din Derna.

"La ora 13.55, pe DN 1, în afara localităţii bihorene Beznea, un bărbat de 54 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Oradea – Cluj, a efectuat o manevră de depăşire neregulamentară a altor autovehicule, acroşând cu partea laterală stânga o moticicletă condusă regulamentar pe direcţia Cluj Oradea de un bărbat de 31 de ani din comuna Derna, judeţul Bihor", a explicat BIHOREANULUI comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Motociclistul a fost dus la spital cu un elicopter SMURD, fiind investigat de medicii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor.

Din câte se pare, el are o fractură la genunchi. "Poliţiştii rutieri din Aleşd continuă cercetările", a mai precizat Fărcuţa.

Vezi AICI video de la intervenţie!