Cinci dintre cele 22 de persoane ridicate de procurorii DIICOT Oradea pentru audieri, în urma percheziţiile domiciliare organizate, miercuri, într-un dosar de trafic de droguri au fost arestate, joi pentru câte 30 de zile.

Este vorba despre operaţiunea „Ziua Z”, declanşată de procurorii DIICOT la nivel naţional, şi în timpul căreia anchetatorii orădeni au efectuat percheziţii domiciliare la 18 adrese din Oradea, una din Salonta şi trei din Satu Mare.

În finalul descinderilor, anchetatorii au ridicat 22 de persoane, pentru audieri, dintre care 9 au fost reţinute, miercuri, pentru o perioadă de 24 de ore, iar 5 au fost arestate preventiv, o zi mai târziu, de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor.

Este vorba despre Jordan Robert Mariusz, Boka Sándor, Lungu Marius Lucian, Tarsoly Robert József şi Gyöngyösi Norbert, cel din urmă judecat deja şi într-un dosar de proxenetism.

Măsura nu este definitivă, căci decizia instanţei poate fi contestată, în termen de 48 de ore, la Curtea de Apel Oradea.