Preşedintele ALDE Bihor, Traian Bodea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, a susţinut, miercuri, o conferinţă de presă în care a vorbit despre modernizarea drumului judeţean care face legătura dintre Aleşd şi Beiuş, prin Zece Hotare, care va fi realizată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2.

După cum BIHOREANUL a consemnat, viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, s-a aflat, săptămâna trecută, la Oradea, unde a semnat contracte pentru finanţarea, prin PNDL 2, a două drumuri judeţene.

Unul dintre ele este DJ 764 - Beiuş - Roşia - Aştileu - Aleşd - care se va reabilita pe o porţiune de 33,6 kilometri. Investiţia se ridică la 121 milioane lei, adică peste 26 milioane euro.

"Am copilărit în acea zonă. Este un drum judeţean asfaltat până la Zece Hotare, iar de acolo este o porţiune de aproximativ 8 kilometri care nu a fost asfaltată niciodată. Oricum, tot drumul are nevoie de reabilitare", a spus Traian Bodea.

Liderul ALDE Bihor a mai afirmat că acest drum a fost pe lista doleanţelor pe care le-a auzit în timpul vizitelor în judeţ în timpul campaniei electorale din 2016. "Este o investiţie utilă. Se face o legătură directă între două oraşe importante ale judeţului, Beiuş şi Aleşd", a mai spus vicepreşedintele CJ Bihor.

Potrivit acestuia, licitaţia pentru reabilitarea drumului va fi lansată în primele luni ale anului viitor.