Trupul unui tânăr în vârstă de 26 de ani a fost căutat, sâmbătă după amiază, în Crişul Repede, la Şuncuiuş. Din câte se pare, bărbatul a intrat în apă şi nu a mai ieşit la suprafaţă.  

Potrivit maiorului Horia Cheregi, reprezentant în relaţia cu presa din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, dispariţia tânărului a fost sesizată prin 112 la ora 15.39, iar de atunci, până la ora transmiterii acestei ştiri, pompierii îl caută.

"S-a deplasat, de la staţia Aleşd, o autospecială cu barcă şi un echipaj de prim ajutor calificat, şi am trimis şi scafandri din cadrul Detaşamentului 2, pentru căutare. Până au ajuns scafandrii, aproximativ la ora 17.30, s-au făcut acţiuni de căutare cu barca, dar fără succes", a declarat Cheregi pentru BIHOREANUL.

Deocamdată nu se cunoaşte exact contextul nefericitului eveniment. Cert este că tânărul turist a dispărut într-o zonă în care apa are și 4 metri adâncime, vizavi de pensiunea Gradia.

La acţiunile de căutare iau parte şi poliţişti, după cum a precizat ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău. Conform acesteia, victima este un bărbat de 26 de ani, localitatea Pişcolt, judeţul Satu Mare.

UPDATE, ora 19:

Trupul turistului a fost găsit şi scos pe malul Crişului. 

"A fost extras în jurul orei 18.45 şi se încearcă manevre de resuscitare", a declarat reprezentantul ISU.

Dat fiind că turistul a stat, însă, mai bine de 3 ore sub apă, şansele de supravieţuire sunt, practic, nule. La fața locului se află și un echipaj cu medic al Serviciului Județean de Ambulanță.