Un bărbat în vârstă de 49 ani din Sântandrei a fost încarcerat, marţi, fiind condamnat definitiv pentru loviri şi alte violenţe, după ce a lovit un orădean cu pumnul în faţă, iar apoi şi-a asmuţit câinele pe el, care l-a muşcat de picior.

Incidentul s-a produs în seara de 25 septembrie 2016. Cei doi, agresor şi victimă, au băut împreună la un bar din cartierul Ioşia, iar la sfârşit niciunul dintre ei n-a vrut să plătească şi s-au luat la ceartă.

La un moment dat, Florian Etveş l-a lovit cu pumnul peste faţă pe amicul său de pahar, iar apoi şi-a asmuţit câinele pe el, care l-a trântit la pământ şi l-a muşcat zdravăn de picior, potrivit certificatului medico-legal, victima având nevoie de 10-12 zile de îngrijiri medicale.

Câinele a fost îndepărtat de pe victimă de un trecător, căci Etveş stătea şi se uita la scenă fără să intervină.

Cazul, instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, a ajuns în faţa instanţei în 2017 şi a fost soluţionat pe 3 mai 2019 de Judecătoria Oradea, care l-a condamnat pe Etveş la 11 luni de detenţie, plus despăgubiri morale de 800 lei către victima sa, plus plata a 1.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. 

Hotărârea judecătorească nu a fost atacată de bărbat şi a rămas definitivă marţi, 6 august, însă pentru că nu s-a predat, el a fost ridicat de poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Oradea din Chişirid, unde lucra ca cioban.

Florian Etveş a fost încarcerat în Penitenciarul Oradea pentru executarea pedepsei, care nu e prima, acesta ispăşind deja o pedeapsă de 15 ani pentru omor.