Un biciclist din Săcueni a fost internat în stare foarte gravă la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean din Oradea, după ce, marţi, în jurul prânzului, a fost lovit de camion.

Bărbatul circula pe bicicletă pe DN 19, în afara localităţii Târguşor, când a vrut să vireze spre dreapta, nu s-a asigurat şi a intrat efectiv în faţa maşinii mari, care l-a izbit în plin.

"Un bărbat de 44 de ani, din localitatea Rupea, judeţul Braşov, în timp ce conducea o autoutilitară cu care tracta o semiremorcă, a accidentat un bărbat de 68 de ani, din Săcueni, judeţul Bihor, care circula pe sensul opus, în aceeaşi direcţie de deplasare, pe bicicletă şi care nu s-a asigurat la efectuarea unui viraj spre dreapta, pentru a pătrunde pe sensul de deplasare al conducătorului auto", explică un comunicat transmis miercuri de Poliţia Bihor.

Biciclistul a fost foarte grav rănit, fiind transportat la Unitatea de Primire a Spitalului Judeţean din Oradea şi internat cu foarte multe răni în zona capului şi a toracelui.

"Pacientul este, momentan, în curs de stabilizare. Starea sa este gravă spre foarte gravă şi a fost internat la secţia de terapie intensivă, cu politraumatism, traumatism cranio cerebral şi facial, cu multiple fracturi frontale şi de viscerocraniu, traumatism toracic închis, cu cel puţin 10 coaste fracturate pe dreapta, hemopneumotorace drept (coastele i-au afectat pleura şi plămânul şi a acumulat lichid şi apă şi a fost nevoie de drenaj), fractură de claviculă dreaptă şi fracturi la nivelul a 5 vertebre toracale", a declarat BIHOREANULUI dr. Dacian Juca, purtătorul de cuvânt al UPU-SMURD Bihor.

Medicii sunt rezervaţi în ce priveşte evoluţia stării de sănătate a biciclistului, iar poliţiştii continuă cercetările în acest caz.