Un bihorean în vârstă de 57 de ani din Meziad a ajuns la spital cu răni grave, după ce şopronul din curte i-a luat foc.

Conform unui comunicat transmis miercuri de Inspectoratul de Situaţii de Urgenţă, incendiul a izbucnit cu o zi înainte, în localitate, la ora 7.45 dimineaţa.

"Echipajele Secţiei de Pompieri Beiuş au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea flăcărilor şi pentru protecţia locuinţei din cadrul gospodăriei, precum şi pentru protecţia magaziei şi a casei învecinate situate la aproximativ un metru de focar, reuşind să împiedice propagarea incendiului la construcţiile din apropiere şi să salveze astfel, bunuri de o valoare semnificativă", arată comunicatul ISU.

Totodată, paramedicii i-au acordat primul ajutor calificat proprietarului gospodăriei,care prezenta arsuri de gradul II la nivelul capului şi al membrelor superioare.

Bărbatul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Oradea, pentru îngrijiri.

"Evenimentul, provocat, cel mai probabil, de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător, s-a soldat cu arderea şopronului şi a bunurilor depozitate în interiorul acestuia", menționează comunicatul ISU.

Tot marți, pompierii Detaşamentului 2 Oradea au stins un incendiu izbucnit la o locuinţă din Paleu. În momentul sosirii forţelor de intervenţie, flăcările se manifestau violent la mansarda din lemn a imobilului, existând pericolul extinderii acestora la întreaga casă.

Au ars trei din cele patru camere situate la nivelul mansardei, pe o suprafață totală de circa 120 de metri pătrați, mobilier și aparate electrocasnice aflate în interiorul încăperilor afectate de flăcări. Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, generat, de sisteme de încălzire amplasate necorespunzător față de materialele combustibile, mai precizează ISU.