Poliţiştii de frontieră din Borş au descoperit un autoturism marca BMW, model X5, în valoare de 10.000 de euro, căutat de autorităţile din Marea Britanie. 

"În data de 19.08.2019, în jurul orei 22.20, la Punctul de Trecere al Frontierei Borş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român M.D., în vârstă de 56 de ani, conducând un ansamblu rutier format dintr-o autoutilitară şi o remorcă, ambele marca Mercedes Benz, înmatriculate în România. Acesta transporta, pe platformă, un autoturism marca BMW X5, înmatriculat în Marea Britanie, fabricat în anul 2008", se arată într-un comunicat transmis, marţi, de subcomisarul de poliţie Loredana Chifor, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

În urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii de frontieră au constatat că maşina de pe platformă, adică BMW-ul, figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie la data de 23.01.2019.

Bărbatul care transporta maşina le-a spus poliţiştilor că a fost angajat în calitate de şofer şi nu ştia că acesta este căutat de autorităţi. 

Maşina a fost indisponibilizată la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.