Un bărbat a fost preluat de elicopterul SMURD în stare de inconștiență și transportat la Spitalul Județean Clinic de Urgență din Oradea, după ce, în cursul după amiezii de miercuri, a căzut de la etaj, la Unitatea de Asistență Socială Nucet, desprinsă din spitalul de psihiatrie din oraș.

"Este vorba de un pacient cu politraumă, un bărbat, instituţionalizat la Nucet, care este în stare de inconştienţă şi urmează să ajungă la Unitatea de Primire a Urgenţelor", dr. Adriana Bălan, purtător de cuvânt al UPU-SMURD.

Comisarul şef Alina Fărcuţa a declarat pentru BIHOREANUL că incidentul a fost anunţat prin numărul de urgenţe 112 la ora 17.21.

"La faţa locului s-au deplasat poliţiştii secţiei 10 Poliţie Rurală Ştei, victima este un bărbat de 25 ani din Nucet, care se pare că a căzut de la etajul al doilea al unei clădiri. Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, iar poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs evenimentul", a precizat Fărcuţa.

Sursele BIHOREANULUI spun că tânărul era internat definitiv în unitatea spitalicească.

"Avem un pacient care a sărit de la etaj", s-a rezumat să explice medicul Anemona Brie, jurnalistului independent Horia Dumitraş.

Potrivit directorului Spitalului de Psihiatrie Nucet, Horia Miara, pacientul în cauză a încercat să se sinucidă și anul trecut, tot sărind de la etaj. Atunci, acesta a forțat un geam.

UPDATE:

„Pacientul a fost transferat, vineri, de la secţia de Terapie Intensivă, la cea de Ortopedie unde a fost operat pentru rezolvarea unei fracturi de femur. Din punct de vedere neurochirurgical, fractura de craniu nu pune probleme. Starea genrerală a pacientului este mai bună, are o evoluţie favorabilă”, a declarat, vineri, BIHOREANULUI, dr. Lucia Daina, directorul medical al Spitalului Județean.