Un nou val de spargeri de locuinţe a avut loc în ultimele săptămâni în Oradea, hoţii luând la rând vilele de pe mai multe străzi din cartierul Grigorescu.

Potrivit locuitorilor din cartier, spărgătorii de locuinţe au „lovit” pe străzile Iustin Popfiu, Atanasie Popa, Episcop Vasile Hossu, Ștefan Lupșa, Fabin Imre, Hack Halasi Gyula. „Eu nu sunt printre cei păţiţi, dar am sunat la Poliţie pentru că am văzut o dubiţă albă care a patrulat în ultimele zile pe aici. Am văzut-o şi eu, şi alţii. Mergea încet pe străzi”, a explicat BIHOREANULUI unul dintre orădenii care locuiesc în cartier.

Ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău, a declarat, marţi, pentru BIHOREANUL, că în cartierul Grigorescu au avut loc în ultimele zile 7 infracţiuni de furt, dintre care 3 au fost sub forma tentativei, adică hoţii au fost întrerupţi de proprietari şi au fugit.

În toate cazurile, hoţii au intrat în locuinţe prin efracţie, sărind gardul şi spărgând geamurile imobilelor, luând la plecare electrocasnice, bijuterii şi bani.

"Există un cerc de suspecţi, iar poliţiştii orădeni fac cercetări pentru identificarea şi prinderea autorilor, respectiv pentru recuperarea prejudiciului", a declarat ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor.

După cum BIHOREANUL a mai scris, în luna aprilie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea a trimis în faţa instanţei patru spărgători care, în ultimul an, ar fi comis 14 spargeri de locuinţe, dintre care 7 comise în cartierele Grigorescu şi Oncea din Oradea, au furat bani şi bijuterii în valoare de peste 300.000 lei. 

Pentru a evita astfel de necazuri, poliţiştii le recomandă orădenilor să nu divulge informaţii referitoare la vecini, cum ar fi programul de lucru, numărul de persoane din familia respectivă sau numărul de telefon.

Totodată, poliţiştii îi sfătuiesc pe oameni să depoziteze obiectele de valoare, cum ar fi banii, bijuteriile sau documentele într-un loc sigur, să fie atenţi să nu piardă ori să nu li se fure cheile, iar la plecare să verifice dacă au încuiat uşile, ferestrele.

De asemenea, cetăţenii din mediul rural şi cei care posedă locuinţe de vacanţă în aceste zone sunt avertizaţi să asigure o minimă protecţie a acestora şi a dependinţelor, iar dacă nu le folosesc pentru o perioadă mai lungă de timp, să ia legătura periodic cu vecinii sau rudele din zonă, care să verifice sistemul de securitate al locuinţei, iar dacă găsesc probleme, să sesizeze în cel mai scurt timp poliţia.