Un orădean în vârstă de 25 ani s-a ales cu dosar penal după ce, joi seara, poliţiştii rutieri care l-au oprit în trafic pe strada Nufărului au descoperit că era drogat la volanul autoturismului.

Tânărul a fost oprit puţin după ora 22.00 şi, pentru că avea un comportament ciudat, a fost condus la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean, unde testele efectuate au confirmat faptul că se află sub influența substanțelor psihoactive.

Ca atare, tânărului i-au fost recoltate probe biologice, pentru a se stabili cu exactitate substanţele cu efect psihoactiv pe care le-a consumat, iar apoi a fost dus la sediul Biroului Poliţiei Rutiere Oradea, unde i s-a întocmit dosar penal.

În total, în urma acţiunilor derulate, joi, în trafic, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Poliţiei Bihor au aplicat 178 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 71.575 lei, şi au reţinut nouă permise de conducere. De asemenea, au fost constatate patru infracțiuni și șase tamponări.

131 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 13 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, patru conducători auto au fost sancționați pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, iar 30 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.