Caz şocant în ancheta procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, reclamat de un orădean care, vreme de o jumătate de an, a fost şantajat de propriul prieten, căruia îi refuzase un împrumut. Bărbatul l-a terorizat cu bătăi şi ameninţări cu moartea, până când, într-un final, i-a dat cei 5.000 euro ceruţi iniţial. Numai că, după ce a luat banii, şantajistul ar mai fi vrut...

Povestea s-a derulat în perioada aprilie - septembrie, în acest an, şi a început după ce victima, un orădean de 28 ani, a refuzat să finanţeze o afacere propusă de prietenul său, un orădean de 33 ani, dar şi să-i împrumute acestuia banii de care ar fi avut nevoie pentru pornire.

Urmarea? Agresorul, pe numele său Varga János, a început să-şi terorizeze fostul prieten. L-a urmărit, bătut şi ameninţat în mai multe rânduri cu moartea, după cum se arată şi într-un comunicat transmis, vineri, de Biroul de Presă al Poliţiei Bihor pe marginea cazului.

"Prin acte de violenţă şi prin ameninţări cu moartea, în mod injust, suspectul i-ar fi pretins 5.000 de euro unui bărbat de 28 de ani, din Oradea", precizează informarea poliţiştilor.

Ca urmare a violenţelor şi ameninţărilor, victima a cedat şi i-a dat agresorului banii ceruţi. Doar că nu au mai fost de ajuns. Pe 12 septembrie, Varga și-a căutat din nou fostul prieten, iar de astă dată i-a cerut 15.000 euro.

Sătul de şantaj, tânărul de 28 de ani și-a reclamat fostul amic la Poliţie. Varga a fost reţinut, miercuri, 16 octombrie, de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei Oradea, iar o zi mai târziu a fost audiat de un procuror de la Parchetul local care apoi s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă a acestuia.

Solicitarea a şi fost admisă, joi, de judecătorul de drepturi şi libertăţi al Judecătoriei Oradea, care a emis pe numele lui Varga un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, măsură care mai poate fi contestată de inculpat la Tribunalul Bihor.

Ancheta este continuată de poliţişti sub supravegherea unui procuror.