Consiliul Judeţean Bihor impune o regulă nouă pentru firmele de transport din judeţ, cu scopul prevenirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Şoferii curselor din judeţ vor trebui să permită îmbarcarea călătorilor doar dacă se respectă raportul de o persoană la două scaune.

Informaţia a fost comunicată marţi BIHOREANULUI de purtătorul de cuvânt al CJ Bihor, Adrian Simon, după ce cu o zi în urmă, pe cursa Ineu – Oradea de la ora 5.45, navetiştii au stat înghesuiţi în autobuz.

„În urma acestui eveniment regretabil, Autoritatea Județeană de Transport a prelucrat împreună cu operatorii de transport norme de conduită pentru conducătorii auto, astfel încât să nu mai permită îmbarcarea călătorilor dacă numărul locurilor pe scaune depășește raportul de 1 călător la două locuri”, a transmis Simon.

Şoferul autobuzului le va cere oamenilor să se disperseze în autobuz, iar dacă vor rămâne călători care nu vor putea urca, firmele de transport vor trebui să le asigure o nouă cursă în cel mai scurt timp posibil, dar nu mai târziu de 3 ore.

Această nouă dispoziţie a fost transmisă luni de preşedintele CJ Bihor, Pásztor Sándor, către toţi operatorii din judeţ.

Citeşte pe această temă şi articolul:

Navetişti înghesuiţi: Bihorenii acuză că firmele care asigură transportul în judeţ nu au suplimentat cursele