Un bărbat din comuna Tulca a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce l-a atacat pe poliţistul care îl încătuşa. În timpul altercaţiei, până să fie imobilizat, individul a spart farul şi un geam al autospecialei Poliţiei. 

Incidentul s-a produs joi noaptea. Bărbatul, Ştefan Kralovski, în vârstă de 35 de ani, organiza o petrecere şi, băut fiind, la un moment dat s-a enervat că boxele sistemului audio nu funcţionau, aşa că a scos în stradă întregul echipament muzical şi i-a dat foc. 

Focul a fost observat de un echipaj de Poliţie care a pornit urgent spre locul incendiului. Când bărbatul i-a văzut, a devenit violent, începând să înjure, să-l ameninţe şi să-l lovească pe cel care a încercat să-l încătuşeze.

Imobilizat cu greu, bărbatul a fost condus la autospeciala Poliţiei, unde a devenit, din nou, agresiv, spărgând cu piciorul un far şi geamul şii din dreapta spate. 

Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, Carmen Scurt, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore. Kralovski a fost prezentat, vineri, în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din Salonta, care a admis solicitarea procurorilor, dispunând arestarea lui. 

"Inculpatul este recidivist, iar în prezent este cercetat pentru infracţiunea de ultraj în formă agravantă, distrugere prin incendiere şi tulburarea liniştii şi ordinii publice", a declarat, duminică, procurora Scrutu pentru BIHOREANUL.

Măsura a fost dispusă pentru o perioadă de 30 de zile, însă nu e definitivă, căci bărbatul o mai poate contesta la Tribunalul Bihor.